Skip to content Skip to footer

Laos

Laos 🇱🇦

Laos, een verborgen parel in het hart van Zuidoost-Azië, trekt je meteen met zijn serene schoonheid en mystieke charme. Minder populair dan z’n buren maar zeker het bezoeken waard! Vanaf het moment dat je aankomt, voelt het alsof je een stap terug in de tijd zet, waar het leven nog in een rustig tempo voortkabbelt. De sfeer is ontspannen, de mensen vriendelijk, en overal om je heen voel je de geschiedenis en cultuur die het land zo bijzonder maken. Of je nu ronddwaalt door de rustige straatjes van Vientiane, een boottocht maakt over de Mekong, of simpelweg geniet van een zonsondergang boven de rijstvelden—je voelt je verbonden met de plek en de mensen. Laos is niet alleen een bestemming; het is een ervaring die je bijblijft, een plek waar je echt even tot rust komt en nieuwe herinneringen creëert.

Laos is een droom voor natuurliefhebbers. Stel je voor: groene rijstvelden zover je kunt kijken, imposante bergen die oprijzen uit de mist, en de majestueuze Mekong-rivier die traag door het landschap slingert. Hier vind je adembenemende watervallen, zoals de Kuang Si Falls, waar het water in turquoise poelen klettert. Of verken de indrukwekkende karstformaties in Vang Vieng, perfect voor een avontuurlijke dag van hiken, kajakken of klimmen.

Rijke cultuur en historie
Naast zijn prachtige natuur biedt Laos een diepe duik in een rijke culturele geschiedenis. Bezoek de oude koningsstad Luang Prabang, waar gouden tempels en Franse koloniale gebouwen zij aan zij staan. Voel de spiritualiteit tijdens de ochtendceremonie van de monniken die door de straten trekken, een ervaring die je stil doet staan. Historische plekken zoals Wat Phou en de mysterieuze Vlakte der Kruiken vertellen verhalen uit een ver verleden, en laten je nadenken over de geheimen van dit bijzondere land.

Een reis door Laos is ook een reis door smaken. De Lao keuken verrast je met frisse, kruidige en soms pittige gerechten. Proef de nationale trots, laap (een frisse kruidensalade met vlees of vis), of geniet van een simpele sticky rice, onmisbaar bij elke maaltijd. Eten in Laos is meer dan alleen voedsel; het is een deel van de cultuur, een manier van leven die je uitnodigt om te vertragen en te genieten.

De ideale reisroute door Laos

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Laos, die alle hoogtepunten van dit betoverende land meeneemt? Ontdek dan snel onze reisroute door Laos. Vaar over de Mekong-rivier, verken de charmante steden zoals Luang Prabang, wandel door de groene rijstvelden en proef de rijke, authentieke keuken van dit prachtige land in Zuidoost-Azië.

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Laos via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Laos via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Laos hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Vientiane​

Taal

Laotiaans​

Tijdverschil

Zomertijd 5 uur, wintertijd 6 uur​

Valuta

Laotiaanse kip

Laos heeft een tropisch klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden. Voor het beste weer is de droge periode van november tot april de ideale tijd om te gaan. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober, hoewel het landschap in deze tijd op zijn groenst en weelderigst is.

Het openbaar vervoer in Laos is een ervaring op zich. Tuktuks en bromfietstaxi’s zijn de meest voorkomende vormen van vervoer in de steden, terwijl je voor langere afstanden kunt kiezen voor bussen, boten of binnenlandse vluchten. Voor meer comfort zijn privétaxi’s en online boekingsplatformen zoals 12go.asia of Rome2Rio ook beschikbaar.

De Laotiaanse keuken is een bijzondere mix van verse ingrediënten en pittige smaken. Probeer Laap, een nationaal gerecht, of geniet van de verscheidenheid aan plakrijstgerechten. En mis zeker de zoete lekkernijen zoals Khao Niew en Nam Van niet!

Het belangrijkste feest in Laos is het Laotiaanse Nieuwjaar, of Pii Mai, dat in april wordt gevierd met watergevechten en feestelijke parades. Andere belangrijke feestdagen zijn de Boeddhistische Feestdagen en de Dag van de Volksrepubliek (2 december). Het kan rond deze feestdagen drukker zijn met vervoer en accommodaties, dus het is raadzaam om dienovereenkomstig te plannen.