Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Indonesië

Indonesië, een betoverende bestemming in Zuidoost-Azië, is een archipel van meer dan 17.000 eilanden, elk met zijn eigen unieke charme en adembenemende schoonheid. Van weelderige regenwouden en majestueuze vulkanen tot betoverende tempels en paradijselijke stranden, Indonesië biedt een onvergetelijke mix van natuurlijke pracht en culturele schatten. Of je nu het bruisende leven van Jakarta ervaart, jezelf onderdompelt in de Balinese spiritualiteit, de orang-oetans in Borneo ontmoet, of de traditionele Toraja-cultuur in Sulawesi ontdekt, Indonesië biedt een avontuur dat al je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren. Hier volgt een route van iets meer dan 4 weken door het prachtige Indonesië.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Indonesië via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Indonesië via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 32-daagse ultieme reisroute.

Dag 1-3
Dag 4-7
Dag 8-14
Dag 15-20
Gili-eilanden & Lombok
Dag 21-26
Flores & Komodo National Park
Dag 27-32
 

Jakarta
Start je reis in Jakarta, de bruisende hoofdstad van Indonesië. Duik in de rijke geschiedenis bij Kota Tua, de oude binnenstad vol koloniale gebouwen en het Fatahillah-plein. Bezoek het Nationaal Monument (Monas) voor een panoramisch uitzicht over de stad en ontdek de levendige wijk Glodok, de Chinatown van Jakarta, met tempels, markten en authentieke eetkraampjes. Jakarta is een dynamische stad waar moderniteit en traditie samenkomen.

Yogyakarta
Reis verder naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java. Hier vind je het indrukwekkende Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, en de prachtige Prambanan-tempels. Verken het Kraton, het paleis van de sultan, en wandel door de kleurrijke straatjes van de wijk Malioboro. Yogyakarta is ook dé plek om traditionele Javaanse kunst, zoals batik en wayang, van dichtbij te ervaren.

Bali
Vlieg naar Bali, het eiland van de goden, bekend om zijn prachtige stranden, tempels en rijstterrassen. Verken het levendige Ubud met zijn kunstmarkten, apenbos, en groene omgeving. Bezoek de iconische tempels zoals Tanah Lot en Uluwatu, en geniet van een surfles op de stranden van Kuta of Canggu. Bali biedt een mix van cultuur, natuur, en een ontspannen sfeer die het tot een van de populairste bestemmingen in Indonesië maakt.

Gili Eilanden & Lombok
Na Bali reis je naar de Gili-eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno, elk met hun eigen vibe. Of je nu wilt feesten, snorkelen met schildpadden, of gewoon ontspannen op het strand, de Gili’s hebben het allemaal. Lombok, het buureiland, biedt een rustigere sfeer met prachtige watervallen, ongerepte stranden zoals Selong Belanak, en de majestueuze Mount Rinjani voor de avontuurlijke klimmers.

Flores & Komodo National Park
Vanuit Lombok kun je naar Flores reizen, de toegangspoort tot het Komodo National Park. Maak een boottocht en spot de beroemde Komodovaranen op de eilanden Komodo en Rinca. Snorkel of duik in het heldere water bij Pink Beach en bewonder het kleurrijke koraal. Verken de traditionele dorpen en het bergachtige binnenland van Flores, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten en lokale cultuur.

Raja Ampat
Sluit je Indonesië-avontuur af in Raja Ampat, een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Met zijn ongerepte koraalriffen, helderblauw water en een overvloed aan mariene biodiversiteit, is dit een paradijs voor duikers en snorkelaars. Verken de iconische karstlandschappen bij Wayag en geniet van de afgelegen, ongerepte stranden. Raja Ampat is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar ultieme rust en natuurlijke schoonheid ver weg van de massa.