Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Filipijnen

De Filipijnen is een adembenemende bestemming die een schat aan ervaringen biedt. Dit prachtige land in Zuidoost-Azië bestaat uit meer dan 7.000 eilanden, elk met een uniek karakter en schoonheid. Van weelderige groene rijstvelden en imposante vulkanen tot parelwitte stranden en kristalheldere wateren, de Filipijnen biedt een onvergetelijke mix van natuurlijke pracht en culturele rijkdom. Of je nu dwars door de bruisende metropool Manila navigeert, jezelf onderdompelt in de rust van de Banaue Rice Terraces, geniet van het eilandhoppen in Palawan of de oude Spaanse koloniale architectuur in Vigan ontdekt, de Filipijnen biedt een avontuur dat je zintuigen zal betoveren en je hart zal veroveren. Hier is een reisroute van iets meer dan 4 weken waarbij je enkele van de meest prachtige plekken in de Filipijnen bezoekt.

Klik en vergelijk vliegtickets naar de Filipijnen via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten op de Filipijnen via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 28-daagse ultieme reisroute.

Dag 1-4
Dag 5-7
Dag 8-12
Dag 13-16
Dag 17-19
Dag 20-23
Dag 24-28

Manila
Begin je avontuur in Manila, de levendige hoofdstad van de Filipijnen. Ontdek het historische Intramuros, een ommuurde stad vol koloniale gebouwen en kerken, en bezoek het Rizal Park om meer te leren over de nationale held. Wandel door de bruisende wijken zoals Makati en Bonifacio Global City voor moderne winkelcentra, hippe cafés, en een bruisend nachtleven. Vergeet niet om de lokale gerechten te proeven op de street food-markten zoals Mercato Centrale.

Banaue & Batad
Reis vanuit Manila naar Banaue, beroemd om zijn adembenemende rijstterrassen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Maak een trektocht naar Batad, een afgelegen dorp met nog indrukwekkendere terrassen en traditionele Ifugao-huizen. Deze regio biedt niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook een kans om te leren over de cultuur en tradities van de inheemse Ifugao-bevolking.

Palawan
Vanuit het noorden reis je door naar het paradijselijke Palawan. Start in Puerto Princesa en verken de ondergrondse rivier, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Ga verder naar El Nido of Coron voor spectaculaire rotsformaties, verborgen lagunes, en prachtige snorkel- en duikplekken. Palawan is een waar paradijs voor strandliefhebbers en avonturiers die houden van eilandhoppen.

Cebu
Na Palawan ga je naar Cebu, een eiland dat een rijke mix biedt van cultuur, avontuur, en strandplezier. Bezoek de historische Magellan’s Cross en de Basilica Minore del Santo Niño in Cebu City. Maak een uitstapje naar Oslob om te zwemmen met walvishaaien of trek naar Kawasan Falls voor een avontuurlijke canyoning-ervaring. Cebu heeft voor ieder wat wils, van levendige steden tot rustige stranden.

Bohol
Vanuit Cebu reis je door naar Bohol, beroemd om zijn Chocolate Hills en de schattige tarsier-apen. Verken de Loboc River met een ontspannende riviercruise en bezoek de historische kerken van Baclayon. Bohol biedt een mix van natuur, avontuur en cultuur, en is een perfecte plek om te ontspannen na je verkenningstocht door Cebu.

Boracay
Vervolgens ga je naar Boracay, bekend om zijn poederwitte stranden en levendige nachtleven. Ontspan op het beroemde White Beach of probeer watersporten zoals kitesurfen en paddleboarden. Boracay is een klein eiland met een groot aanbod aan activiteiten, van zonnebaden en spa-behandelingen tot feestjes die doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Siargao
Sluit je Filipijnse avontuur af op Siargao, het surfparadijs van het land. Of je nu een doorgewinterde surfer bent of een beginner, Cloud 9 biedt golven voor elk niveau. Verken het eiland op de motor, ontdek verborgen lagunes, en maak een uitstapje naar de beroemde Magpupungko Rock Pools. Siargao is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, prachtige natuur, en een relaxte eilandvibe.