Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Cambodja

Cambodja is een plek vol verbazingwekkende ontdekkingen. Dit boeiende land in Zuidoost-Azië is een unieke samensmelting van adembenemende natuurlijke schoonheid, eeuwenoude tempelcomplexen, en een bewogen, maar fascinerende geschiedenis. Of je nu door de levendige markten van Phnom Penh struint, geniet van de serene stranden van Sihanoukville, of de majestueuze ruïnes van Angkor Wat verkent, Cambodja is een reis die je diep zal raken en je voor altijd zal bijblijven. Hier volgt een reisroute van iets meer dan 3 weken die je langs de meest indrukwekkende plekken voert die Cambodja te bieden heeft.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Cambodja via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Cambodja via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

De ideale 23-daagse ultieme reisroute.

Dag 1-4
Dag 5-8
Kratie & Mekong Rivier
Dag 9-12
Dag 13-17
Sihanoukville & Koh Rong
Dag 18-21
Dag 21-23

Phnom Penh
Start je avontuur in Phnom Penh (of in Siem Reap en doe de route andersom!), de bruisende hoofdstad van Cambodja. Bezoek het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, ontdek de indrukwekkende geschiedenis in het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields, en geniet van een sunset cruise over de Mekong. Vergeet niet de lokale markten te verkennen, zoals de Russische Markt en de Central Market.

Kratie
Vanuit Phnom Penh reis je naar Kratie, een rustig stadje aan de Mekong. Hier heb je de kans om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen te spotten bij Kampi. Huur een fiets en verken het eiland Koh Trong, een charmant eiland met traditionele dorpjes, boomgaarden, en rijstvelden. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en het plattelandsleven van Cambodja te ervaren.

Kampot
Na Kratie keer je terug naar Phnom Penh en reis je door naar Kampot. Dit charmante rivierstadje staat bekend om zijn Franse koloniale architectuur en ontspannen sfeer. Bezoek het Bokor National Park voor adembenemende uitzichten en watervallen, en maak een boottocht op de rivier om vuurvliegjes te spotten. Probeer ook zeker de beroemde Kampot-peper en lokale zeevruchten.

Koh Rong en Koh Rong Samloem
Vanuit Kampot reis je door naar de paradijselijke eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem. Beide eilanden bieden prachtige stranden, helderblauw water en een ontspannen sfeer. Koh Rong is levendiger met meer uitgaansmogelijkheden en activiteiten zoals snorkelen en duiken, terwijl Koh Rong Samloem rustiger en perfect is voor wie op zoek is naar serene stranden en relaxte vibes.

Siem Reap
Na je eilandavontuur reis je naar Siem Reap, de toegangspoort tot de wereldberoemde tempels van Angkor. Verken de majestueuze Angkor Wat, de mysterieuze Ta Prohm overwoekerd door boomwortels, en de gezichten van Bayon in Angkor Thom. Daarnaast heeft Siem Reap een bruisend nachtleven met gezellige markten, een verscheidenheid aan restaurants, en leuke bars langs Pub Street.

Battambang
Vanuit Siem Reap ga je door naar Battambang, een stad met een relaxte sfeer en een aantal verborgen juweeltjes. Maak een ritje op de bamboetrein, bezoek de Killing Caves van Phnom Sampeau voor een indrukwekkende geschiedenisles en een mooi uitzicht, en verken de lokale kunstscene met street art en galeries. Ook kun je hier authentieke kookcursussen volgen om de Cambodjaanse keuken beter te leren kennen.