Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Thailand

Thailand, vaak aangeduid als het “Land van de Glimlach”, is een bestemming die een schat aan ervaringen biedt. Dit fascinerende land in Zuidoost-Azië is een mengelmoes van levendige stedelijke jungles, ongerepte tropische stranden, eeuwenoude tempels en een rijke culturele geschiedenis. Of je nu door de drukke straten van Bangkok navigeert, jezelf onderdompelt in de rust van Chiang Mai, geniet van de zon op de stranden van Phuket, of de verborgen schatten van de oude stad Ayutthaya ontdekt, Thailand is een avontuur dat je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren. Hier is een reisroute van ongeveer 5 weken waarbij je prachtige plekken bezoekt die Thailand te bieden heeft.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Thailand via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Thailand via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 35-daagse ultieme reisroute.

Reisroute Thailand 2
Dag 1-3
Dag 4-6
Dag 7-10
Dag 11-14
Dag 15-18
Dag 19-22
Dag 23-25
Khao Sok National Park
Dag 26-29
Dag 30-33
Dag 34-35

Ayutthaya
Reis vanuit Bangkok naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het Siamese rijk. Verken de indrukwekkende tempelruïnes en stoepa’s die verspreid liggen over de stad, zoals Wat Mahathat met het iconische Boeddha-hoofd tussen boomwortels. Huur een fiets of tuk-tuk om het historische park te verkennen en duik in de rijke geschiedenis van Thailand. Ayutthaya is een fascinerende bestemming voor liefhebbers van cultuur en historie.

Chiang Mai
Vervolg je reis naar Chiang Mai, een stad vol tempels en omgeven door bergen in het noorden van Thailand. Bezoek de beroemde Wat Phra That Doi Suthep met zijn gouden pagode, ontdek de oude stadsmuren en tempels zoals Wat Chedi Luang, en geniet van de levendige avondmarkten. Chiang Mai is ook de perfecte plek voor avontuurlijke activiteiten zoals jungletochten, kookcursussen, en bezoeken aan ethische olifantenopvangcentra.

Pai
Vanuit Chiang Mai reis je naar Pai, een relaxed stadje bekend om zijn bohemien sfeer en prachtige natuur. Verken de Pai Canyon, bezoek de watervallen zoals Mo Paeng en de Tha Pai Hot Springs, en geniet van de zonsondergang vanaf de Pai Memorial Bridge. Pai is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt talloze mogelijkheden om te ontspannen, te wandelen, en te genieten van het bergachtige landschap.

Koh Phi Phi
Reis naar het zuiden en ontdek de paradijselijke eilanden van Koh Phi Phi. Bekend om hun kristalheldere wateren, witte zandstranden en levendige onderwaterwereld, zijn deze eilanden perfect voor snorkelen, duiken en boottochten naar verborgen lagunes. Bezoek Maya Bay, beroemd geworden door de film “The Beach”, en geniet van het bruisende nachtleven op Phi Phi Don. Koh Phi Phi is een tropische droom die je niet wilt missen.

Krabi
Vanuit Koh Phi Phi reis je naar Krabi, een kustprovincie met spectaculaire kalkstenen kliffen, mangrovebossen, en idyllische stranden. Bezoek Railay Beach voor klimmen en kajakken, verken de tempel in de Tiger Cave, of maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden zoals Koh Poda en Chicken Island. Krabi biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning, met prachtige natuur en rustige stranden.

Khao Sok
Reis verder naar Khao Sok National Park, een van de oudste regenwouden ter wereld. Maak een boottocht op het schilderachtige Cheow Lan Lake met zijn dramatische kalkstenen karsts, wandel door de weelderige jungle, en spot wilde dieren zoals olifanten en gibbons. Overnacht in een drijvend bungalowresort voor een unieke ervaring midden in de natuur. Khao Sok is een onvergetelijke bestemming voor natuurliefhebbers.

Koh Samui
Van Khao Sok reis je naar Koh Samui, een van de populairste eilanden van Thailand. Ontspan op de uitgestrekte stranden van Chaweng en Lamai, bezoek de Big Buddha en de watervallen van Na Muang, en geniet van het nachtleven in Fisherman’s Village. Koh Samui biedt luxe resorts, heerlijke spa’s, en een breed scala aan activiteiten voor elk type reiziger, van relaxen tot feesten.

Koh Tao
Vervolg je reis naar Koh Tao, een klein eiland dat bekendstaat als een van de beste plekken om te duiken in Thailand. Ontdek kleurrijke koraalriffen en een diversiteit aan zeedieren tijdens een duik- of snorkeltocht, of beklim de heuvels voor panoramische uitzichten over het eiland. Koh Tao heeft een relaxte sfeer met gezellige strandbars en uitstekende duikscholen, perfect voor beginners en ervaren duikers.

Phuket
Sluit je reis af in Phuket, het grootste eiland van Thailand met een enorme variëteit aan stranden, activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek het levendige Patong Beach voor winkelen en nachtleven, ontspan op de rustigere stranden van Kata of Nai Harn, en verken het historische oude centrum van Phuket Town met zijn kleurrijke Portugese gebouwen.