Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute Vietnam

Vietnam, een parel van Zuidoost-Azië, heeft reizigers veel te bieden. Met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en cultuur, vriendelijke bevolking en heerlijke keuken, heeft dit land genoeg ingrediënten om je een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Van de bruisende straten van Ho Chi Minhstad en Hanoi tot de rustige schoonheid van Halong Bay en Sapa, er is een verrassende diversiteit aan avonturen en ervaringen die op je wachten. Onze uitgebreide reisroute van 4 weken door Vietnam is ontworpen om je een diepgaand inzicht te geven in dit boeiende land. Deze reisroute omvat alles, van levendige steden en idyllische stranden tot historische bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, cultuur, of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap en de heerlijke keuken, onze reisroute zal je helpen om het meeste uit je reis naar Vietnam te halen.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Vietnam via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Vietnam via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 30-daagse ultieme reisroute.

Dag 1-3
Dag 4-5
Dag 6-8
Dag 8-9
Dag 9-10
Dag 10-12
Dag 13-15
Dag 16-18
Dag 19-21
Dag 22-24
Dag 25-27
Dag 28-30

 

Ho Chi Minh City
Begin je reis in Ho Chi Minh City, de dynamische metropool van Vietnam. Verken de historische bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame Kathedraal en het Herenigingspaleis, en leer over de oorlogsgeschiedenis in het War Remnants Museum. Ontdek de drukke Ben Thanh-markt voor lokale gerechten en souvenirs, en geniet van het bruisende nachtleven in de wijk Bui Vien. Ho Chi Minh City biedt een energieke mix van geschiedenis, cultuur en modern stadsleven.

Mekong Delta
Vanuit Ho Chi Minh City reis je naar de Mekong Delta, een vruchtbaar gebied vol rijstvelden, drijvende markten, en kronkelende waterwegen. Maak een boottocht door de delta, bezoek de drijvende markten van Cai Rang of Phong Dien, en proef exotisch fruit op de lokale boerderijen. De Mekong Delta is de perfecte plek om het rustige, landelijke leven van Vietnam te ervaren en te genieten van de rijke natuur.

Phu Quoc
Reis verder naar Phu Quoc, een tropisch eiland in de Golf van Thailand met prachtige stranden en kristalhelder water. Ontspan op Sao Beach, maak een snorkel- of duikexcursie naar de koraalriffen, en verken het Phu Quoc National Park met zijn dichte bossen en watervallen. Proef de beroemde lokale vissaus en geniet van verse zeevruchten op de avondmarkt. Phu Quoc is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar zon, zee en ontspanning.

Nha Trang
Van Phu Quoc ga je naar Nha Trang, een populaire kuststad bekend om zijn lange zandstranden en levendige sfeer. Geniet van watersporten zoals jetskiën en parasailen, ontspan in de modderbaden, en verken de nabijgelegen eilanden met een boottocht. Bezoek de Po Nagar Cham-torens en de Long Son-pagode voor een culturele touch. Nha Trang is perfect voor een mix van strandplezier en stadsverkenning.

Hoi An
Vervolg je reis naar Hoi An, een betoverende stad die bekendstaat om zijn goed bewaarde oude binnenstad vol met lampionen, smalle straatjes en traditionele huizen. Bezoek de Japanse Brug, de kleurrijke markten, en geniet van een kookcursus om de Vietnamese keuken beter te leren kennen. Hoi An is ook beroemd om zijn kleermakers; laat een maatpak of jurk maken als uniek souvenir. De stad biedt een charmante mix van geschiedenis, cultuur en ontspanning.

Da Nang
Vanuit Hoi An is het een korte reis naar Da Nang, een moderne stad met prachtige stranden zoals My Khe en indrukwekkende bezienswaardigheden. Bezoek de Marble Mountains voor grotten en panoramische uitzichten, wandel over de Dragon Bridge, en ontdek de Ba Na Hills met de beroemde Golden Bridge. Da Nang combineert stadscomfort met toegang tot de natuur en is een perfecte tussenstop tussen Hoi An en Hue.

Hue
Reis verder naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Verken de indrukwekkende Verboden Purperen Stad, bezoek de oude keizerlijke tombes zoals die van Minh Mang en Khai Dinh, en maak een boottocht op de Parfumrivier. Hue is rijk aan geschiedenis en cultuur, met prachtige pagodes, tempels, en traditionele gerechten die je nergens anders vindt. Het is een must-visit voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

Ninh Binh
Vanuit Hue reis je naar Ninh Binh, vaak het ‘Halong Bay op het land’ genoemd vanwege zijn spectaculaire kalkstenen karstlandschappen. Maak een boottocht door de Tam Coc-grotten, beklim de Mua Cave voor een adembenemend uitzicht, en verken de oude hoofdstad Hoa Lu. Ninh Binh biedt prachtige natuur, oude tempels, en een rustigere sfeer dan de drukkere toeristische plekken, perfect voor een ontspannen verkenning.

Hanoi
Vervolg je reis naar Hanoi, de charmante hoofdstad van Vietnam met zijn koloniale architectuur, levendige straatmarkten, en meren. Wandel door de oude wijk met zijn smalle straatjes, bezoek het Hoan Kiem-meer en de Ngoc Son-tempel, en ontdek het Ho Chi Minh-mausoleum. Hanoi is ook beroemd om zijn street food, zoals pho en bun cha, die je kunt proeven in de vele kleine eetstalletjes. De stad biedt een fascinerende mix van oud en nieuw.

Halong Bay
Vanuit Hanoi reis je naar Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoed met duizenden kalkstenen eilanden die oprijzen uit de smaragdgroene zee. Maak een cruise door de baai, bezoek grotten zoals Sung Sot en Thien Cung, en geniet van kajakken of zwemmen in het kalme water. Halong Bay biedt een adembenemende natuurlijke schoonheid en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Vietnam.

Sapa
Reis naar Sapa, een bergachtig gebied in het noorden van Vietnam, bekend om zijn prachtige rijstterrassen en kleurrijke etnische minderheden. Maak trektochten door de valleien en dorpen, bezoek de beroemde Fansipan-berg, de hoogste top van Indochina, en geniet van de lokale cultuur bij een homestay. Sapa biedt spectaculaire landschappen en een unieke kans om het leven van de bergstammen van dichtbij mee te maken.

Ha Giang
Sluit je avontuur af in Ha Giang, een van de meest afgelegen en adembenemende regio’s van Vietnam. Verken de spectaculaire bergwegen zoals de Ma Pi Leng-pas, bezoek traditionele dorpen van de Hmong en andere etnische groepen, en geniet van het uitzicht op de diepe ravijnen en groene valleien. Ha Giang biedt een ongerepte en authentieke ervaring, ver weg van de toeristische routes, ideaal voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar ruige natuur en cultuur.