Skip to content Skip to footer

Indonesië

Indonesië 🇮🇩

Indonesië is een land dat je keer op keer verrast. Met duizenden eilanden verspreid over de archipel voelt het alsof je eindeloos kunt blijven ontdekken. Van de groene rijstvelden van Bali tot de imposante vulkanen van Java, elke plek heeft zijn eigen unieke charme die je niet snel vergeet.

Ontdek de diversiteit van Indonesië
Indonesië is een smeltkroes van culturen en tradities die overal zichtbaar zijn—van de gedetailleerde tempels van Borobudur en Prambanan tot de levendige Balinese dansen en eeuwenoude ceremonies. Het is een land waar je letterlijk en figuurlijk kunt proeven van de diversiteit: de kleurrijke markten zoals Pasar Beringharjo in Yogyakarta en Pasar Badung op Bali geven je een inkijkje in het dagelijkse leven, vol geuren, smaken en geluiden die je meteen in hun greep houden.

Maar het echte Indonesië ontdek je in de natuur. Of je nu door de rijstterrassen van Bali wandelt, de mistige regenwouden van Kalimantan verkent, of oog in oog komt te staan met een Komodovaraan in het Komodo National Park, hier voelt de natuur echt magisch. De stranden nodigen uit tot ontspanning, of je nu kiest voor de populaire kustlijnen van Bali of de afgelegen en ongerepte eilanden van Raja Ampat. Hou je van snorkelen of duiken? Dan zijn de koraalriffen van Bunaken dé place to be. 

Indonesië heeft ook een rijke geschiedenis die je overal terugvindt. Bezoek de oude stad Yogyakarta, waar traditie en moderniteit hand in hand gaan, of ontdek de restanten van het machtige Srivijaya-rijk op Sumatra. Overal voel je het verleden dat nog steeds aanwezig is in het leven van alledag. Dit land laat je niet onberoerd. De Indonesische gastvrijheid en warmte zorgen ervoor dat je je overal welkom voelt, of je nu verdwaalt in een bruisende stad of de rust opzoekt in een klein dorp. En het eten? Elke maaltijd is een avontuur op zich, met gerechten die je laten kennismaken met de vele smaken van het land. Indonesië is meer dan een bestemming—het is een ervaring die je blijft trekken. Het is een plek waar avontuur, rust, cultuur en natuur samenkomen, en waar je elke keer dat je terugkomt iets nieuws ontdekt. Laat je meeslepen door de schoonheid en diversiteit van dit geweldige land in Zuidoost-Azië.

De ideale reisroute door Indonesië

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Indonesië, die alle hoogtepunten van deze uitgestrekte archipel meepakt? Bekijk dan snel onze reisroute door Indonesië. Verken de levendige steden, dompel je onder in de rijke cultuur, ontdek de diversiteit van de flora en fauna en geniet van de heerlijke Indonesische keuken. Van de stranden van Lombok tot de rijstvelden van Bali, Indonesië wacht op jou.

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Indonesië via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Indonesië via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Indonesië hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Jakarta

Taal

Indonesisch

Tijdverschil

Zomertijd 5 uur, wintertijd 6 uur

Valuta

Indonesische Roepia

Indonesië, dat dicht bij de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat en kan in principe het hele jaar door worden bezocht. Over het algemeen is de beste tijd om te bezoeken van mei tot september tijdens het droge seizoen. Het regenseizoen, dat over het algemeen van oktober tot april loopt, kan soms zware regenval veroorzaken, maar de temperaturen blijven warm.

In de grote steden van Indonesië, zoals Jakarta en Surabaya, zijn er bussen, treinen en taxi’s beschikbaar. Voor kortere afstanden zijn er ook bajajs (driewielige motorvoertuigen) en ojeks (motorfietstaxi’s). Tussen de eilanden varen veerboten, en er zijn ook binnenlandse vluchten beschikbaar. Diensten zoals Grab en Gojek bieden ook vervoer per auto en motorfiets.

Indonesische keuken is enorm divers en rijk aan smaken. Probeer Nasi Goreng, een populair gebakken rijstgerecht, of Satay, gegrilde vleesspiesjes. Voor een zoete traktatie, probeer eens de kleurrijke rijstdesserts zoals Klepon. Vergeet ook niet om lokale vruchten zoals Durian en Mangosteen te proberen.

Een van de grootste feestdagen in Indonesië is Lebaran (ook bekend als Idul Fitri), wat het einde van de Ramadan markeert. Gedurende deze tijd kunnen veel mensen reizen om hun families te bezoeken, dus het is goed om hier rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Andere belangrijke feestdagen zijn de Onafhankelijkheidsdag (17 augustus) en Nyepi (Balinees Nieuwjaar), dat wordt gevierd met een dag van stilte.