Skip to content Skip to footer

Filipijnen

Filipijnen ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ญ

Welkom bij de Filipijnen, een adembenemende archipel met wel meer dan 7000 eilanden! Het is een land met veel verschillende contrasten. Het begint al in de bruisende chaos van Manila of het levendige Cebu City, waarbij je de energie en de mix van culturen voelt die de sfeer zo uniek maken. Maar de echte magie begint pas als je de stad verlaat en de eilanden ontdekt. Reizen door de Filipijnen is een ervaring die voelt alsof je door verschillende werelden gaat. Van hectische markten vol geuren en kleuren tot de rustige ochtenden op een verlaten strand, elke dag brengt iets anders. Het is een land waar je verdwaalt in het moment en je plannen even vergeetโ€”omdat er altijd wel iets is dat je aandacht trekt, iets dat je even laat stilstaan en genieten.

Het Walhalla voor strandliefhebbers
De Filipijnen zijn een paradijs voor strandliefhebbers en avonturiers. Met duizenden eilanden is de keuze reuze! Palawan, Boracay of een ander onbekender eiland. Overal is het water kristalhelder en perfect om te snorkelen. De kleurrijke koraalriffen zijn adembenemend. En de zonsondergangen? Die moet je zien om te geloven!ย 

De charme van de Filipijnen zit niet alleen in de natuur. Overal zie je sporen van een rijke, complexe geschiedenis. Van de oude stadsmuren van Intramuros in Manila tot de barokkerken verspreid over de eilanden, de Spaanse en Amerikaanse invloeden mengen zich met inheemse tradities. Het voelt alsof je door een levend geschiedenisboek wandelt, met op elke hoek iets nieuws om te ontdekken. Geniet van de Filipijnse keuken! Vergeet de bekende Aziatische gerechtenโ€”hier draait het om verrassende combinaties van smaken die je niet snel vergeet. Proef adobo, sinigang of een vers gevangen vis, bereid met lokale ingrediรซnten en altijd met een glimlach geserveerd.

De ideale reisroute door de Filipijnen

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door de Filipijnen, die alle hoogtepunten van deze prachtige land meepakt? Verken dan snel onze reisroute door de Filipijnen. Duik in de kristalheldere wateren, verkennen de levendige steden, wandel door de weelderige rijstterrassen en proef de diverse keuken van deze parel van de Pacifische Oceaan.

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar de Filipijnen via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hรฉt Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten op de Filipijnen via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor de Filipijnen hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Manilla

Taal

Filipino

Tijdverschil

Zomertijd 6 uur, wintertijd 7 uur

Valuta

Filipijnse Peso

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat en zijn het hele jaar door te bezoeken. Echter, voor het meest optimale weer is de droge periode van december tot mei de beste tijd om te gaan. Wees bewust van het tyfoonseizoen dat van juni tot november loopt, hoewel de meeste tyfoons in het noordoosten van het land landen.

Het openbaar vervoer in de Filipijnen is een ervaring op zich. Jeepneys en tricycles zijn de meest voorkomende vormen van vervoer in steden, terwijl je voor langere afstanden kunt kiezen tussen bussen, veerboten en binnenlandse vluchten. Voor een meer comfortabele ervaring zijn taxi’s en Grab, 12go.asia of Rome2Rio ook beschikbaar.

De Filipijnse keuken biedt een unieke mix van oosterse en westerse invloeden. Probeer Adobo, een nationaal gerecht, of geniet van verse zeevruchten op een van de vele prachtige stranden. En vergeet niet de zoete lekkernijen zoals Leche Flan en Halo-Halo!

De belangrijkste feestdag in de Filipijnen is Kerstmis, dat uitbundig wordt gevierd met misvieringen en familiefeesten. Andere belangrijke feestdagen zijn de Onafhankelijkheidsdag (12 juni), Rizal Day (30 december) en Holy Week. Het kan rond deze feestdagen drukker zijn met vervoer en accommodaties, dus plan op tijd!