Skip to content Skip to footer

Cambodja

Cambodja 🇰🇭

Cambodja, een land dat indruk op je maakt met zijn betoverende tempels, weelderige landschappen en rijke cultuur. Of je nu door de bruisende straten van Phnom Penh dwaalt, de rust van de eilanden in de Golf van Thailand opzoekt, of je verwondert over de majestueuze Angkor Wat, Cambodja zal een bijzondere indruk achterlaten. Cambodja is kleiner dan zijn buren, maar maakt een grote indruk. Het land kent een verleden van uitersten: van de gloriedagen van het Khmer-rijk tot de donkere jaren onder de Rode Khmer. Bezoek historische plekken zoals de Killing Fields en het Tuol Sleng Genocide Museum in Phnom Penh voor een indringend kijkje in de recente geschiedenis. Tegelijkertijd herinneren de tempels van Angkor aan een tijd van onvoorstelbare artistieke en architecturale hoogstandjes, super indrukwekkend om te zien allemaal.

De ongerepte natuur
Cambodja biedt meer dan alleen een rijke geschiedenis. Het land verrast met een schitterende natuur. Ga aapjes spotten in het Bokor National park, ga bakken op één van de prachtige stranden van Sihanoukville of breng een bezoekje aan de weelderige regenwouden van de Cardamom Mountains. Ga op avontuur en spot exotische dieren, maak een serene boottocht over de indrukwekkende Mekong-rivier of vind je eigen stukje paradijs op een afgelegen eiland. 

Vergeet niet de Cambodjaanse keuken te proeven! Denk aan gerechten vol subtiele kruiden, verse ingrediënten en verrassende smaakcombinaties. Van de klassieke amok, een romige viscurry, tot de frisse salades en unieke snacks op de lokale markten—deze smaken laten je niet los. De grote steden zijn een mix van traditionele restaurants tot hippe tentjes. Zo is er altijd voor ieder wat wils!

Cambodja wordt gevormd door zijn mensen, ze zijn super gastvrij en vriendelijk. Door alle ups en downs van de geschiedenis heen, zijn de Cambodjanen veerkrachtig en optimistisch gebleven. Overal in het land voel je de levendige spirit van het land. Hier vind je geen haast, maar wel een oprechte connectie, waardoor iedere ontmoeting een waardevolle herinnering wordt.

De ideale reisroute door Cambodja

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Cambodja, die alle hoogtepunten van dit historische land meepakt? Raadpleeg dan snel onze reisroute door Cambodja. Ga terug in de tijd met de indrukwekkende tempels van Angkor, verken de charmante steden, ontdek de tragische geschiedenis en geniet van de lokale keuken in dit intrigerende Zuidoost-Aziatische land.

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Cambodja via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Cambodja via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Cambodja hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Phnom Penh

Taal

Khmer

Tijdverschil

Zomertijd 5 uur, wintertijd 6 uur

Valuta

Cambodjaanse Riel

Cambodja heeft een tropisch klimaat en is het hele jaar door te bezoeken. De droge periode, van november tot april, is echter de beste tijd om te gaan vanwege de aangename temperaturen en lage regenval. Houd rekening met het regenseizoen van mei tot oktober, hoewel de regen meestal kort en hevig is en de landschappen op hun weelderigst zijn.

Het openbaar vervoer in Cambodja is een avontuur op zich. Tuk-tuks en motortaxi’s zijn de meest voorkomende vormen van vervoer in de steden, terwijl voor langere afstanden bussen en boten beschikbaar zijn. Dit is allemaal gemakkelijk te regelen via 12go.asia of Rome2Rio. Voor meer comfort zijn er ook particuliere taxidiensten en applicaties zoals Grab beschikbaar. 

De Cambodjaanse keuken biedt een verleidelijke mix van smaken, met invloeden van zowel de Chinese als de Indiase keuken. Probeer Amok, een nationaal gerecht van vis gestoomd in kokoscurry, of geniet van vers gevangen vis op een van de vele prachtige stranden. En vergeet niet om te proeven van de heerlijke zoete lekkernijen zoals Num Chak Kachan, een gestoomde laagjescake!

Het belangrijkste festival in Cambodja is het Khmer Nieuwjaar, dat plaatsvindt in het midden van april en drie dagen duurt. Andere belangrijke feestdagen zijn het Waterfestival in november en Pchum Ben in september of oktober. Tijdens deze festivals kan het drukker zijn, dus het is een goed idee om je vervoer en accommodaties dienovereenkomstig te plannen.