Skip to content Skip to footer

Thailand

Thailand 🇹🇭

Thailand, het land dat je zowel rust als avontuur biedt, trekt je direct mee in zijn levendige sfeer. Van de bruisende straten van Bangkok tot de serene eilanden in de Andamanse Zee, dit land in Zuidoost-Azië blijft verrassen met zijn rijke geschiedenis, kleurrijke cultuur en adembenemende landschappen. Zodra je hier aankomt, voel je de warme gastvrijheid—de beroemde Thaise glimlach die overal op je pad verschijnt. Thailand’s diversiteit is wat het zo fascinerend maakt. De cultuur is een boeiende mix van inheemse Thaise tradities en invloeden van buurlanden, die zichtbaar zijn in de architectuur, kunst en vooral in de keuken. Wandelend door de oude stad Ayutthaya, met zijn indrukwekkende ruïnes en stoepa’s, voel je de historie om je heen. In Chiang Mai, omgeven door bergen en vol oude tempels zoals Wat Phra Singh en Doi Suthep, ervaar je de spirituele kant van Thailand. De stad komt ‘s avonds echt tot leven, met avondmarkten waar je kunt dwalen tussen lokale ambachten, straatvoedsel en muziekoptredens.

Geniet van de prachtige natuur
De natuurlijke schoonheid van Thailand is net zo divers als zijn cultuur. In het noorden strekken de groene bergen zich uit, met mistige toppen en uitgestrekte jungles waar je olifanten kunt zien baden in rivieren en dorpen kunt bezoeken die al generaties lang hun traditionele levensstijl behouden. Trek door de bergachtige paden van Pai of bezoek de minder bekende natuurgebieden zoals de Doi Inthanon, het hoogste punt van Thailand. Richting het zuiden veranderen de bergen in palmbomen en gouden stranden. Eilanden zoals Koh Phi Phi en Koh Lanta bieden kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen die perfect zijn voor snorkelen en duiken. Niets voelt beter dan een dag te eindigen met een Thaise massage op het strand, gevolgd door een diner met verse zeevruchten terwijl de zon langzaam ondergaat.

De Thaise keuken is een feest voor de zintuigen. Elke maaltijd is een balans van zoet, zuur, zout en pittig, en zelfs de eenvoudigste gerechten zitten boordevol smaak. Proef de kruidige tom yum soep of geniet van een bord pad Thai bij een lokale straatverkoper, en je begrijpt meteen waarom het eten hier wereldberoemd is. In het noordoosten, de regio Isaan, wachten minder bekende gerechten zoals som tam (pittige papajasalade) en laap (gekruid gehakt) die je smaakpapillen uitdagen en verrassen.

De ideale reisroute door de Thailand

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Thailand, die alle hoogtepunten van dit wonderlijke land meepakt? Bekijk dan snel onze reisroute door Thailand. Ontdek de betoverende tempels, bruisende steden, adembenemende landschappen en verrukkelijke culinaire geneugten van het land van de glimlach.

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Thailand via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Thailand via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Thailand hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Bangkok​

Taal

Thai​

Tijdverschil

Zomertijd 5 uur, wintertijd 6 uur​

Valuta

Thaise baht

Thailand heeft een tropisch klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden. De beste tijd om te gaan, hangt echter af van de regio die je bezoekt. In het algemeen zijn de maanden november tot februari het meest ideaal vanwege de koelere temperaturen en minimale regenval. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober, maar laat dit je niet ontmoedigen, aangezien de regen vaak in korte, hevige buien valt en het landschap prachtig groen maakt.

Het openbaar vervoer in Thailand is zeer divers. In steden zoals Bangkok kun je gebruik maken van de BTS Skytrain, de MRT metro, tuktuks, en taxi’s. Voor langere afstanden zijn er tal van opties, zoals bussen, treinen en binnenlandse vluchten. Diensten zoals Grab en 12go.asia zijn ook beschikbaar voor een comfortabele reiservaring.

De Thaise keuken is wereldwijd bekend en biedt een mix van zoete, zure, zoute en pittige smaken. Probeer Pad Thai, een nationaal gerecht, of geniet van verse zeevruchten op een van de vele prachtige stranden. Mis de zoete traktaties zoals Mango Sticky Rice en Thaise Ijsthee niet!

De belangrijkste feestdag in Thailand is Songkran, het Thaise Nieuwjaar, dat wordt gevierd met watergevechten in april. Andere belangrijke feestdagen zijn Loi Krathong (november), waarin mensen kleine bootjes met kaarsen en wierook in rivieren laten varen, en de verjaardag van de koning (28 juli). Het kan rond deze feestdagen drukker zijn met vervoer en accommodaties, dus het is raadzaam om van tevoren te plannen.