Skip to content Skip to footer

Vietnam

Vietnam 🇻🇳

Welkom bij jouw gids voor het betoverende Vietnam, een land vol met natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en een fascinerende cultuur. Van de levendige straten van Hanoi en Ho Chi Minh City, de serene schoonheid van de Mekong Delta, tot de indrukwekkende kalksteenformaties van Halong Bay, er is zoveel te ontdekken in dit prachtige land in het hart van Zuidoost-Azië. Vietnam is een land dat reizigers betovert en verleidt met zijn diversiteit. Hier vind je een smeltkroes van culturen, van eeuwenoude Cham en Khmer invloeden tot meer recente Chinese en Franse invloeden, die allemaal bijdragen aan een unieke en fascinerende cultuur. De historische sites zoals de oude stad Hoi An en de keizerlijke stad Hue zijn adembenemend, terwijl de vele musea en monumenten een diepgaand inzicht bieden in de complexe geschiedenis van het land.

De natuurlijke schoonheid van het land is adembenemend. In het noorden strekken zich majestueuze bergen en eindeloze rijstterrassen uit, zoals die van Sapa, waar je kunt wandelen door groene valleien en kennis kunt maken met lokale bergstammen. De kustlijn is bezaaid met ongerepte stranden en levendige vissersdorpjes, perfect voor ontspanning of een avontuurlijke duik in de zee. Een cruise door Halong Bay, met zijn torenhoge kalkstenen pilaren en smaragdgroen water, voelt bijna als een reis naar een andere wereld.

Laat je verrassen door de Vietnamese keuken! Van de geurige kruiden van een kom pho tot de verse loempia’s en de knapperige baguettes van banh mi, elke maaltijd is een explosie van smaken. Straatvoedsel is hier een kunst op zich; je ziet overal verkopers die hun specialiteiten aanbieden, van gestoomde broodjes tot verse springrolls, bereid met lokale ingrediënten die het beste van de Vietnamese keuken laten zien. Reizen door Vietnam is een ervaring die je zintuigen prikkelt en je horizon verbreedt. 

De ideale reisroute door Vietnam

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Vietnam, die alle hoogtepunten van dit prachtige land meepakt? Check dan snel onze reisroute door Vietnam. Dompel je onder in de adembenemende natuur, rijke historie, culturele diversiteit en culinaire verrassingen van het fascinerende Vietnam. 

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Vietnam via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Vietnam via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Vietnam hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Hanoi

Taal

Vietnamees​

Tijdverschil

Zomertijd 5 uur, wintertijd 6 uur

Valuta

Vietnamese Dong​

Het weer in Vietnam kan aanzienlijk verschillen tussen noord en zuid. Het noorden is het beste te bezoeken van oktober tot april, terwijl het zuiden het hele jaar door een tropisch klimaat heeft. De droge periode van december tot april is meestal de beste tijd voor een bezoek aan heel Vietnam.

Het openbaar vervoer in Vietnam is goedkoop en uitgebreid. Met bussen, treinen, en het toenemende gebruik van Grab, 12go.asia of Rome2Rio kun je gemakkelijk je weg vinden. Vergeet ook niet de ervaring van een ritje op een traditionele cyclo in Hanoi of Ho Chi Minhstad!

De Vietnamese keuken is een ware traktatie voor fijnproevers. Proef de wereldberoemde Pho, een geurige noedelsoep vol kruiden en malse stukjes vlees. Geniet van verse zeevruchten in de kustgebieden, waar de vangst van de dag vaak direct op je bord belandt. Mis de kans niet om de lokale lekkernijen op straatmarkten te proberen, zoals de knapperige Banh Mi, een Franse baguette gevuld met vlees, verse kruiden en groenten. Vergeet ook niet de Banh Khoai, knapperige pannenkoekjes van rijstmeel gevuld met garnalen, vlees en taugé, vaak geserveerd met een frisse kruidenmix en een zoete vissausdip.

Tet, het Vietnamese Nieuwjaar, is de belangrijkste feestdag in Vietnam. Andere belangrijke feestdagen zijn de Onafhankelijkheidsdag (2 september) en het Midherfstfestival. Plan je bezoek zorgvuldig rond deze feestdagen, omdat vervoer en accommodaties dan drukker kunnen zijn.