Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Japan

Japan is een fascinerende bestemming die een rijke variëteit aan ervaringen biedt. Dit prachtige land in Oost-Azië combineert eeuwenoude tradities met hypermoderne steden en een adembenemend landschap. Japan bestaat uit vier hoofdeilanden en talloze kleinere eilanden, elk met een unieke cultuur en natuurlijke schoonheid. Van de serene, met sneeuw bedekte toppen van de Japanse Alpen en de iconische Mount Fuji tot de bruisende straten van Tokio.  Of je nu door de neonverlichte straten van Osaka wandelt, je onderdompelt in de rust van de Zen-tuinen in Kyoto of de indrukwekkende geschiedenis van Hiroshima ontdekt, Japan biedt een avontuur dat zowel je zintuigen als je ziel zal verrijken. Hier is een reisroute van ongeveer 4 weken waarbij je enkele van de meest prachtige plekken in Japan bezoekt.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Japan via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Japan via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 27-daagse ultieme reisroute.

Dag 1-4
Dag 5-7
Dag 8-10
Dag 11-14
Dag 15-17
Dag 18-21
Dag 22-24
Dag 25-27

Tokio
Begin je avontuur in Tokio, een bruisende metropool waar traditie en innovatie naadloos in elkaar overgaan. Bezoek de drukke Shibuya Crossing, shop in de trendy straten van Shinjuku en Harajuku, en ontspan in de rustige tuinen van het Meiji-schrijn. Voor een panoramisch uitzicht over de stad kun je de Tokyo Skytree of de Tokyo Tower bezoeken. Vergeet niet om de lokale keuken te proeven, van verse sushi in Tsukiji tot street food in Asakusa.

Mount Fuji
Reis vanuit Tokio naar Mount Fuji, de iconische vulkaan die al eeuwenlang symbool staat voor Japan. Je kunt ervoor kiezen om de berg te beklimmen tijdens het seizoen of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten vanaf een van de vijf meren rondom de berg, zoals Lake Kawaguchi. Bezoek ook het charmante stadje Hakone, bekend om zijn warmwaterbronnen, en geniet van het uitzicht op Fuji vanaf de beroemde piramidevormige Owakudani-vallei.

Takayama
Van Mount Fuji reis je naar Takayama, een pittoresk stadje in de Japanse Alpen dat bekendstaat om zijn goed bewaard gebleven oude stad met traditionele houten huizen. Wandel door de sfeervolle straten van de Sanmachi-suji en bezoek de ochtendmarkten aan de rivier. Proef de lokale specialiteit, Hida-rundvlees, en ontdek de traditionele sfeer in een van de sake-brouwerijen die het stadje rijk is.

Kyoto
Vanuit Takayama ga je verder naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan met zijn duizenden tempels en serene tuinen. Bezoek de beroemde Fushimi Inari-schrijn met zijn eindeloze rijen rode torii-poorten, wandel door het bamboebos van Arashiyama, en bewonder de gouden paviljoen tempel, Kinkaku-ji. Kyoto is ook de plek om een traditionele theeceremonie bij te wonen of een glimp op te vangen van een geisha in de wijk Gion.

Osaka
Na Kyoto reis je door naar Osaka, bekend om zijn levendige straatleven en uitstekende eetgelegenheden. Bezoek het iconische Osaka-kasteel, wandel door de drukke straten van Dotonbori met zijn neonlichten en smakelijke street food, en ontdek de hippe wijken zoals Namba en Shinsaibashi. Osaka staat bekend als de “keuken van Japan”, dus mis de kans niet om lokale delicatessen zoals takoyaki en okonomiyaki te proeven.

Hiroshima
Vanuit Osaka reis je naar Hiroshima, een stad die bekendstaat om zijn geschiedenis en vredesboodschap. Bezoek het Vredespark en het Vredesmuseum om meer te leren over de atoombomaanval en de wederopbouw van de stad. Maak ook een uitstapje naar het nabijgelegen eiland Miyajima, waar je de beroemde drijvende torii-poort van de Itsukushima-schrijn kunt bewonderen.

Beppu
Beppu is beroemd om zijn talloze warmwaterbronnen en is een van de beste plekken in Japan om te ontspannen in een onsen. Bezoek de ‘Hells of Beppu’, een serie geothermische wonderen met borrelende modderpoelen en felgekleurde vijvers. Probeer ook een traditioneel zandbad, waarbij je wordt begraven in warm zand voor een unieke wellness-ervaring.

Nagasaki
Sluit je reis af in Nagasaki, een stad met een unieke mix van Japanse en westerse invloeden. Bezoek het Vredespark en het Atoommuseum om de tragische geschiedenis te leren kennen, en ontdek de Glover Garden, een overblijfsel uit de tijd van de internationale handel. Maak een uitstapje naar Dejima, het voormalige handelsstation, en geniet van het prachtige uitzicht vanaf Mount Inasa, vooral bij zonsondergang.