Skip to content Skip to footer

japan

Japan 🇯🇵

Japan is een land dat je op vele amnieren betovert. Van de bruisende steden tot de tempels en de prachtige natuur. Tokio, de hoofdstad, is een fascinerende mix van moderne wolkenkrabbers tegenover eeuwenoude tradities. In wijken als Shibuya en Shinjuku draait het leven dag en nacht door!  Felverlichte straten vol winkels, restaurants, duizenden mensen en zo veel sfeer. Een paar haltes verder kom je terecht in Asakusa, hier vind je rust in de Senso-ji tempel, een van de oudste en meest bezochte tempels in de stad. Heel bijzonder.


Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad, biedt een totaal andere ervaring. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De stad staat bekend om zijn traditionele houten machiya-huizen, serene zen-tuinen, en ontelbare tempels en schrijnen, zoals de Kinkaku-ji, de beroemde Gouden Paviljoen. De wijk Gion, met zijn smalle straatjes en historische theehuizen, is een van de weinige plekken waar je misschien nog een glimp van een geisha kunt opvangen.

Naast de cultuur heeft Japan ook een indrukwekkende natuur. De iconische Mount Fuji, die vaak omgeven is door mist en mysterie, biedt een van de meest herkenbare en geliefde uitzichten van het land. In de lente komen mensen van heinde en verre om de kersenbloesems (sakura) te bewonderen, een gebeurtenis die overal in het land wordt gevierd met picknicks onder de bloeiende bomen. Japan is een land waar traditie en moderniteit hand in hand gaan, waar je zowel de bruisende energie van de stad als de serene rust van het platteland kunt ervaren. Of je nu gefascineerd bent door de geschiedenis, de natuur, of de culinaire rijkdom, Japan heeft voor iedereen iets unieks te bieden.

De culinaire reis door Japan is een verhaal op zich. Van een snelle kom ramen tot de verfijnde smaken van een kaiseki-maaltijd, de Japanse keuken blijft je verrassen. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, en het ontdekken van lokale gerechten zoals de hartige okonomiyaki of verse sushi is een avontuur dat net zo memorabel is als de bezienswaardigheden zelf.

De ideale reisroute door Japan

Ben je op zoek naar de ideale reisroute door Japan, die je langs de meest onvergetelijke hoogtepunten van dit fascinerende land leidt? Check dan snel onze reisroute door Japan. Verlies jezelf in de bruisende straten van Tokyo, verdiep je in de rijke geschiedenis en cultuur van Kyoto, ontdek de serene natuur rondom Mount Fuji, en geniet van de verfijnde Japanse keuken. 

Alles voor jouw trip

Klik en vergelijk vliegtickets naar Japan via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Plan jouw streekvervoer samen met 12go.asia. Hét Aziatische platform om je openbaar vervoer te regelen. van lokale bussen tot slaaptreinen en boten.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Japan via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

Ga voorbereid op reis en zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties voor Japan hebt gehad. Plannen kan via de GGD.

Bekijk voordat je gaat, of het land waar je naar toe gaat een visumbeleid heeft. Dit kan je zelf online of op de luchthaven bij aankomst regelen.

Handig om te weten!

Hoofdstad

Tokio

Taal

Japans

Tijdverschil

Zomertijd 7 uur, wintertijd 8 uur

Valuta

Japanse Yen

Japan heeft een gematigd klimaat met vier duidelijke seizoenen, waardoor het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming is. De lente (maart tot mei) is een van de beste tijden om te bezoeken, vooral tijdens de kersenbloesemperiode, wanneer het land bedekt is met delicate roze bloesems. De herfst (september tot november) biedt milde temperaturen en spectaculaire herfstkleuren in de natuur. De zomer (juni tot augustus) kan warm en vochtig zijn, maar is ideaal voor festivals en het verkennen van de kustlijnen. De winter (december tot februari) is perfect voor sneeuwliefhebbers, vooral in de Japanse Alpen en op Hokkaido.

Het openbaar vervoer in Japan is ongeëvenaard in efficiëntie en gemak. De beroemde Shinkansen (hogesnelheidstreinen) verbinden de grote steden, waardoor het eenvoudig is om het hele land te verkennen. In de steden zelf zijn de metro en trein de meest gebruikte vervoersmiddelen, en ze rijden altijd op tijd. Voor korte afstanden kun je ook gebruik maken van bussen of taxi’s, die allemaal bekend staan om hun netheid en betrouwbaarheid. Apps zoals Hyperdia en Google Maps maken het plannen van je reis eenvoudig en stressvrij.

De Japanse keuken is wereldberoemd en biedt een diversiteit aan smaken en texturen. Sushi en ramen zijn natuurlijk de bekendste gerechten, maar probeer ook zeker andere specialiteiten zoals tempura (gefrituurde groenten en zeevruchten), okonomiyaki (hartige pannenkoek), en yakitori (gegrilde kippenspiesjes). Vergeet niet om de lokale specialiteiten te proberen in elke regio die je bezoekt, zoals Kobe-biefstuk in Kobe of Hida-rundvlees in Takayama. En voor de zoetekauwen zijn er traditionele lekkernijen zoals mochi en dorayaki die je niet mag missen!

Het belangrijkste festival in Japan is Oshogatsu, het Japanse Nieuwjaar, dat plaatsvindt van 1 tot 3 januari. Dit is een tijd waarin families samenkomen, tempels bezoeken, en traditionele gerechten eten om het nieuwe jaar te vieren. Andere belangrijke feestdagen zijn Hanami in de lente, wanneer mensen de bloeiende kersenbloesems bewonderen, en Obon in augustus, een festival waarbij de geesten van voorouders worden herdacht met dansen en lantaarns.