Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Maleisië

Maleisië, een land van verbluffende contrasten en diversiteit, biedt reizigers een rijkdom aan ervaringen. Dit fascinerende land in Zuidoost-Azië combineert moderne steden, ongerepte tropische stranden, eeuwenoude tradities en een unieke culturele geschiedenis. Of je nu door de levendige straten van Kuala Lumpur navigeert, jezelf onderdompelt in de natuur van Borneo, geniet van de serene stranden van Langkawi, of de historische charme van Penang ontdekt, Maleisië zal je zintuigen prikkelen en je hart veroveren. Hier is een vier-weekse reisroute om enkele van de mooiste plekken te verkennen die Maleisië te bieden heeft, inclusief een uitstapje naar Singapore (omdat je toch al in de buurt bent!)

Klik en vergelijk vliegtickets naar Maleisië via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Maleisië via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 31-daagse ultieme reisroute.

Reisroute maleisie
Dag 1-3
Dag 4-6
Dag 7-9
Dag 10-12
Dag 13-15
Dag 16-18
Dag 19-21
Dag 22-24
Dag 25-28
Dag 29-31

Singapore
Begin je avontuur in Singapore, dan wel niet in Maleisië, maar wel super dichtbij! Verken de futuristische tuinen van Gardens by the Bay, wandel door de historische wijk Chinatown, en geniet van het uitzicht vanaf Marina Bay Sands. Proef lokale specialiteiten zoals chili krab en satay op een van de vele hawker centers. Singapore is een mix van culturen, smaken en stijlen die je niet mag missen.

Melaka
Reis vanuit Singapore naar Melaka, een stad doordrenkt van geschiedenis en koloniale charme. Verken het historische centrum met kleurrijke straatjes, het beroemde Rode Plein, en de oude vestingwerken. Bezoek de Jonker Street Night Market voor heerlijk street food en unieke souvenirs. Melaka’s mix van Portugese, Nederlandse en Britse invloeden maken het een fascinerende bestemming.

Kuala Lumpur
Vervolg je reis naar Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad van Maleisië. Bewonder de iconische Petronas Twin Towers, verken de Batu Caves met hun indrukwekkende kalkstenen formaties en tempels, en geniet van de levendige markten van Bukit Bintang. Kuala Lumpur biedt een dynamische mix van moderne wolkenkrabbers, traditionele moskeeën, en een levendig straatleven.

Cameron Highlands
Vanuit Kuala Lumpur reis je naar de Cameron Highlands, een koele en groene oase vol theeplantages, aardbeienboerderijen en mistige bossen. Maak wandelingen door de theevelden, bezoek een vlindertuin, en geniet van de verfrissende berglucht. De Cameron Highlands zijn perfect voor natuurliefhebbers die willen ontsnappen aan de hitte van de stad en genieten van een rustig tempo.

Taman Negara
Reis verder naar Taman Negara, een van de oudste regenwouden ter wereld en een paradijs voor avonturiers. Maak een canopy walk tussen de boomtoppen, ga op zoek naar wilde dieren tijdens een nachtelijke jungletour, en verken de rivieren met een boottocht. Taman Negara biedt een onvergetelijke natuurervaring met zijn weelderige bossen en rijke biodiversiteit.

Perhentian Islands
Vanuit Taman Negara reis je naar de Perhentian Islands, een tropisch paradijs met kristalhelder water, witte zandstranden, en kleurrijke koraalriffen. Of je nu wilt snorkelen, duiken, of gewoon ontspannen op het strand, de Perhentian Islands zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een ongerepte eilandervaring. De sfeer is laid-back en de natuur staat hier centraal.

Penang
Vervolg je reis naar Penang, een eiland dat bekendstaat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en beroemde street food. Verken George Town met zijn koloniale gebouwen, kleurrijke street art, en drukke markten. Bezoek de Kek Lok Si-tempel, een van de grootste boeddhistische tempels in Zuidoost-Azië, en proef lokale specialiteiten zoals char kway teow en laksa. Penang is een smeltkroes van smaken en culturen.

Pangkor Island
Vanuit Penang reis je naar Pangkor Island, een minder bekend maar prachtig eiland met rustige stranden en een ontspannen sfeer. Verken het eiland op een scooter, bezoek het historische Dutch Fort, en geniet van verse visgerechten in de lokale dorpjes. Pangkor Island is een perfecte plek voor wie op zoek is naar een rustige eilandervaring weg van de drukte.

Kuching
Reis naar Kuching, de charmante hoofdstad van Sarawak op het eiland Borneo. Verken de traditionele longhouses van de inheemse stammen, maak een riviercruise bij zonsondergang, en bezoek het Semenggoh Wildlife Centre om orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien. Kuching is ook beroemd om zijn levendige waterfront en diverse keukens, waardoor het een heerlijke mix van cultuur en natuur biedt.

Kota Kinabalu
Sluit je avontuur af in Kota Kinabalu, de toegangspoort tot de natuurlijke wonderen van Sabah op Borneo. Beklim de majestueuze Mount Kinabalu, ontspan op de stranden van de nabijgelegen eilanden, of maak een snorkel- of duiktocht in het Tunku Abdul Rahman Marine Park. Bezoek ook de lokale markten voor ambachten en heerlijke street food. Kota Kinabalu biedt een mix van avontuur, cultuur, en relaxte eilandvibes.