Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland van ongeëvenaarde schoonheid en diversiteit. Deze parel in de Indische Oceaan combineert adembenemende landschappen, rijke historische erfgoedlocaties en een boeiende cultuur. Of je nu de levendige straten van Colombo verkent, de rust van de theeplantages in de hooglanden ervaart, of de majestueuze oude steden bewondert, Sri Lanka biedt een reiservaring die je hart verovert. Hier volgt een reisroute van iets meer dan 2 weken die je langs de meest memorabele en betoverende plekken van Sri Lanka leidt.

Klik en vergelijk vliegtickets naar Sri Lanka via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Sri Lanka via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 23-daagse ultieme reisroute.

Sri Lanka
Dag 1-3
Dag 4-5
Dag 6-7
Dag 8-9
Dag 10-11
Yala National Park
Dag 12-14
Zuidkust (Mirissa, Galle)

Colombo
Begin je reis in Colombo, de bruisende hoofdstad van Sri Lanka. Verken het levendige Pettah-marktgebied, wandel langs de kust bij Galle Face Green, en bezoek de historische Gangaramaya-tempel. Colombo biedt een mix van koloniale gebouwen, moderne winkels en een diversiteit aan eetgelegenheden, van street food tot chique restaurants. Het is een perfecte introductie tot de cultuur en het leven in Sri Lanka.

Kandy
Vanuit Colombo reis je naar Kandy, de culturele hoofdstad van het land, gelegen in de groene heuvels. Bezoek de heilige Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard, en wandel rond het serene Kandy Lake. Verken de kleurrijke markten en geniet van een traditionele Kandyese dansvoorstelling. Kandy is een stad vol geschiedenis en spiritualiteit, omringd door prachtige natuur.

Nuwara Eliya
Van Kandy ga je verder naar Nuwara Eliya, ook wel bekend als ‘Klein Engeland’ vanwege zijn koele klimaat en koloniale architectuur. Bezoek de uitgestrekte theeplantages en leer meer over het productieproces in een van de vele theehuizen. Maak een wandeling door de botanische tuinen of langs het schilderachtige Lake Gregory. Nuwara Eliya biedt een unieke mix van Britse charme en Sri Lankaanse gastvrijheid.

Ella
Reis verder naar Ella, een klein dorpje omringd door weelderige groene heuvels en theeplantages. Maak de bekende trektocht naar Ella Rock of Little Adam’s Peak voor spectaculaire uitzichten, en bezoek de iconische Nine Arches Bridge. Ella is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, met tal van gezellige cafés en kleine guesthouses die perfect zijn voor reizigers die op zoek zijn naar rust.

Yala National Park
Vanuit Ella ga je naar Yala National Park, een van de beroemdste nationale parken van Sri Lanka, waar je wilde olifanten, luipaarden, en een grote verscheidenheid aan vogels kunt spotten. Maak een safari door de diverse landschappen van bossen, graslanden en meren. Yala biedt een unieke kans om de rijke biodiversiteit van Sri Lanka van dichtbij te ervaren en is een must-visit voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Mirissa
Sluit je reis af in Mirissa, een idyllisch kustplaatsje aan de zuidkust van Sri Lanka. Ontspan op het prachtige zandstrand, maak een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten, of geniet van verse zeevruchten in een van de strandrestaurants. Mirissa is ook een geweldige plek om te surfen of gewoon te relaxen met een kokosnoot in de hand terwijl je geniet van de zonsondergang. Het is de perfecte plek om je reis door Sri Lanka af te ronden.