Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reisroute
Laos

Laos, met zijn relaxte charme en natuurlijke schoonheid, biedt een rustiger alternatief aan de reiziger die op zoek is naar de ongerepte kant van Zuidoost-Azië. Dit land, minder bereisd dan sommige van zijn buren, verrast met zijn rijke boeddhistische cultuur, adembenemende landschappen, en vriendelijke dorpjes. Van de groene bergen en rivieren in het noorden tot de kalme eilanden in de zuidelijke Mekong, Laos nodigt je uit voor een ontdekkingsreis die zowel ontspannend als verrijkend is. Hier is een reisroute voor iets meer dan 3 weken die je meeneemt langs alle mooie plekjes van het land!

Klik en vergelijk vliegtickets naar Laos via Tix.nl. Bepaal je eigen vertrek- en aankomststad en plan zo je optimale reis.

Bekijk en boek de leukste activiteiten in Laos via Tripadvisor. Van stadstours tot snorkeltripjes, er is voor ieder wat wils.

We hebben een selectie aan hotels gemaakt via Expedia. Klik op een hotel voor meer informatie of zoek via de website naar een hotel naar keuze.

De ideale 23-daagse ultieme reisroute.

Huay Xai
Begin je reis in Huay Xai, een rustig grensstadje aan de Mekong dat vaak dient als startpunt voor avonturen in Laos. Hier kun je de Gibbon Experience boeken, een unieke tocht door het regenwoud waarbij je in boomhutten slaapt en door de bomen zweeft via ziplines. Het is een perfecte introductie tot de natuurlijke schoonheid van Laos en biedt een kans om wilde gibbons in hun natuurlijke habitat te spotten.

Luang Prabang
Vanuit Huay Xai reis je per slowboat over de Mekong naar Luang Prabang, een betoverende stad die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Bezoek de prachtige tempels zoals Wat Xieng Thong, beklim de Mount Phousi voor een panoramisch uitzicht over de stad, en verken de levendige nachtmarkt. Maak een uitstapje naar de Kuang Si-watervallen voor een verfrissende duik in turquoise wateren en geniet van de serene sfeer van deze charmante stad.

Vang Vieng
Van Luang Prabang reis je naar Vang Vieng, beroemd om zijn kalkstenen karstlandschap en outdooractiviteiten. Verken de grotten en lagunes, ga tuben op de Nam Song-rivier of geniet van een ontspannen kajaktocht. Vang Vieng biedt een mix van avontuurlijke activiteiten en relaxte plekjes met prachtige uitzichten, ideaal voor reizigers die houden van zowel actie als ontspanning.

Vientiane
Vervolg je reis naar Vientiane, de ontspannen hoofdstad van Laos. Bezoek het indrukwekkende Patuxai-monument, geïnspireerd door de Arc de Triomphe, en wandel langs de oevers van de Mekong. Verken de heilige That Luang, het nationale symbool van Laos, en ontspan in een van de vele Franse cafés langs de straten. Vientiane biedt een relaxte sfeer en is perfect voor een rustige verkenning van de Laotiaanse cultuur en geschiedenis.

Savannakhet
Vanuit Vientiane reis je zuidwaarts naar Savannakhet, een stad die bekendstaat om zijn koloniale architectuur en rustige ambiance. Bezoek de heilige That Ing Hang-stoepa en verken het Dinosaur Museum om meer te leren over de fossiele vondsten in de regio. Savannakhet biedt een glimp van het traditionele leven in Laos en is een ideale plek om het tempo van je reis even te vertragen.

Pakse
Reis verder naar Pakse, een stad gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong en de Xe Don-rivier. Pakse is het startpunt voor het verkennen van het Bolaven Plateau, bekend om zijn koffieplantages, indrukwekkende watervallen zoals Tad Fane en Tad Lo, en koele bergachtige omgeving. Pakse zelf heeft een relaxte sfeer en biedt toegang tot de nabijgelegen oude Khmer-ruïnes van Wat Phou, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Si Phan Don
Sluit je avontuur af in Si Phan Don, ook wel bekend als de 4000 eilanden, een idyllische archipel in de Mekong-rivier. Ontspan op de eilanden Don Det en Don Khon, waar je kunt fietsen langs rijstvelden, watervallen kunt bezoeken, en kunt genieten van het rustige plattelandsleven. Spot de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen in de rivier en geniet van de relaxte, bohemien sfeer die deze eilanden zo speciaal maakt. Si Phan Don is de perfecte plek om je reis door Laos af te sluiten met pure ontspanning en natuur.